Ostatni shout - nie widoczny
Nie jesteś upoważniony do przeglądania shoutów.
 
 
Reply to this topicStart new topic
> Kto ma pomysł,niech pomoże....
koszenila
post Feb 22 2011, 05:32 PM
Post #1


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Dziewczyny,kupiłam nowy telefon komórkowy LG ,myślałam,że zrobię nim zdjęcia i pokaże wreszcie moje pracki ..... i dupa zbita (sorki) nic z tego.Owszem,zdjęcia zrobiłam,program do kompa wgrałam,ale mi się nie chce wyświetlić plik ze zrobionymi fotkami. Co ja już nie robiłam- usuwałam i wgrywałam z 10 razy,robiłam wszystko w/g instrukcji - i nic,jak się nie wyświetlał,tak się nie wyświetla. I nic go k@*#@a nie rusza.
Może Wy coś poradzicie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Piwonia
post Feb 22 2011, 05:41 PM
Post #2


Domownik
*****

Grupa: Użyszkodnicy
Postów: 5 506
Dołączył: 7-July 09
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 7 067



Czy wiesz dokładnie, w jakim katalogu jest ten plik? Wyświetla się nazwa w "My Computer" / "Mój komputer"? Jakie rozszerzenie ma plik, czy to jest jpg / tif?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 22 2011, 06:41 PM
Post #3


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Piwońciu,w ogóle mi się nie wyświetla żaden plik z telefonu-żaden! Jest w kompie,ale nie mogę "wydrzeć " z niego nic.Mam połączenie kablowe,klikam "zawartość" i.... nic! Już próbowałam setki razy,mam dość.Nie jestem zupełnym dyletantem,umiem co nieco w obsłudze kompa,podłączałam już różne akcesoria i wszystko było o.k. ,a z ta cholerą nijak nie mogę sobie poradzić .Tak się zastanawiam -czy przypadkiem płyta nie jest wadliwa,może coś brakuje albo coś jest uszkodzone-no bo nic.... A już się cieszyłam,że "pochwalę" się swoimi prackami-chyba jeszcze nie tym razem.Trzeba będzie kupić aparat foto 583.gif - tylko za co ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Piwonia
post Feb 22 2011, 07:40 PM
Post #4


Domownik
*****

Grupa: Użyszkodnicy
Postów: 5 506
Dołączył: 7-July 09
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 7 067



Nie da się sprawdzić u operatora? Jak ostatnio miałam problem, sprawdzałam na stronie Orange, tam są typy telefonów i dla każdego sposób obsługi różnych rzeczy. Dzwoniłam też do nich, pomogli mi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 22 2011, 08:49 PM
Post #5


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Będę musiała coś pokombinować,ale już mi się pomysły wyczerpały.Tak się męczę już prawie miesiąc i szlag mnie chce trafić.Mam ochotę iść do salonu i cisnąć im ten bubel prosto w gęby. No nic,popytam jeszcze znajomych,może co poradzą.A tak się cieszyłam ,że mam fajne "cacko" 4.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Feb 22 2011, 08:52 PM
Post #6


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



A ja często gęsto nie korzystam z programów z płyt producenta...
Zwykle te urządzenia mają takie coś jak autoodtwarzanie włączone i wtedy po podpięciu sprzętu do USB a czasami jeszcze i po włączeniu pojawia się okno z którego wybieram OTWÓRZ zwykle jest na samym dole, wcześniej jest kopiuj, przegraj i takie tam,, a jeśli autoodtwarzanie nie jest włączone to zwyczajnie otwieram MÓJ KOMPUTER czy jak to się zwie zależnie od systemu i jeśli komp widzi telefon czy aparat czy pamięć USB albo jeszcze inne licho, to pojawia się tam dodatkowa ikonka, która oznacza to urządzenie, u mnie przeważnie F ale u ciotki, której też nieraz coś przegrywam chyba G i otwieram zwyczajnie i szukam fotek w katalogu typu MY PHOTOS albo coś podobnego, zaznaczam wszystkie pliki i przenoszę gdzieś na dysk...
Jeszcze się nie zdarzyło żeby nie działało, za to z programami dołączonymi do sprzętów różnie bywało...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Feb 22 2011, 08:58 PM
Post #7


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



Mój telefon a właściwie dodatkowa karta pamięci w nim umieszczona, z powodu utopienia w klozecie 7.gif odrobinę szwankuje i po podłączeniu do kompa zwyczajnie jest katalog ze zdjęciami i niby on jest pusty... Więc może i u Ciebie coś z pamięcią w telefonie szwankuje...
Ja sobie czasami z tym radzę, tak: wysyłam fotki MMS-em na skrzynkę mailową, więc można tak się poratować, ale nie sposób wszystkiego wysłać tą metodą...

Tak mi jeszcze przyszło do głowy: a może przez BLUETOOTH spróbuj, jeśli posiadasz i w kompie i w telefonie...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 23 2011, 06:56 AM
Post #8


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Rabciu,u mnie zwyczajnie nie wyświetla się nic z tego,co z telefonu zrzuciłam na dysk.Wszystko jest o.k. do momentu kiedy klikam polecenie <zawartość> ,czasem nawet komputer się zawiesza i muszę zamykać w trybie awaryjnym.I nijak tego nie mogę przeskoczyć.Usuwałam,wgrywałam,wszystko z instrukcją w ręku-i dupa zbita-ni dudu.Telefon nie jest zbyt skomplikowany- bo jest to LG KP500,a nie daję sobie z tym rady.Teraz podleczyłam ręce(na tyle,że mogę już pisać na klawiszach bez bólu i drętwienia) to powalczę z oporną materią,poradzę się znajomych (jak znajdę kumatych w temacie mad.gif ) i może jakoś......
A jak nie, to zacznę zbierać na aparat foto,jakiś niedrogi-może do przyszłego roku coś sklecę? cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Piwonia
post Feb 23 2011, 09:22 AM
Post #9


Domownik
*****

Grupa: Użyszkodnicy
Postów: 5 506
Dołączył: 7-July 09
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 7 067



I nie da rady tego przez żaden serwis załatwić, ani gwarancję? Wydałaś pieniądze i mało z tego masz, szkoda...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 23 2011, 12:08 PM
Post #10


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Piwońciu,wydałam 1 zł biggrin.gif -skończyła mi się umowa z erą i dostałam nowy telefon,więc strata niewielka,zresztą służy mi dobrze,tylko to połączenie z kompem do d.... ,chciałam powiedzieć do kitu wink.gif i to właśnie mnie wkurza.Bo wybierałam telefon ze względu na dobrą jakość robionych zdjęć.No nic,popracuję jeszcze nad nim z pomocą koleżanki,która obiecała,że jak znajdzie chwilę,to wpadnie i pogłówkujemy.A jak się nie da,to trudno-będzie służył tylko do komunikacji międzyludzkiej,a na aparat foto będę musiała zbierać. Trochę to potrwa,bo jestem bezrobotna obecnie,w dodatku z chorymi łapskami -więc pójdzie jak po grudzie,ale nie tracę nadziei-zbiorę i już!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antonina78
post Feb 23 2011, 03:04 PM
Post #11


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 223
Dołączył: 14-October 10
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Użytkownik nr: 9 334



A że tak się wtrącę to jaki to telefon dokładnie ? Bo LG ma ich trochę biggrin.gif Może coś poradzimy wspólnymi siłami.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 23 2011, 06:56 PM
Post #12


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Antonino-jest to Lg KP500 z ekranem dotykowym.
Była u mnie dziś psiapsiółka i "pocieszyła":część tych telefonów tak reaguje-jest to błąd programu i czasami daje w kość!Obiecała,że popyta znajomego,który zajmuje się telefonami co z tym zrobić i jak ugryźć.Poszperałam po forach dotyczących tego modelu i wyczytałam,że -niestety-może sprawiać kłopoty.Część posiadaczy chwali,a druga część-psioczy rtfm.gif . No cóż,poczekamy,zobaczymy-okaże się "w praniu" (byle nie telefonem o ścianę ),psiapsióła obiecała się postarać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
antonina78
post Feb 23 2011, 07:37 PM
Post #13


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 223
Dołączył: 14-October 10
Skąd: Kujawsko-Pomorskie
Użytkownik nr: 9 334



Sprawdziłam dane techniczne telefonu co na szybko zobaczyłam to że ma Bluetooth, może spróbuj wysłać zdjęcia właśnie przez bluet. I nie ma co się denerwować możesz iść do operatora niech sprawdzi. Jeszcze poszukam i jak coś mi przyjdzie do głowy napisze. Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Feb 23 2011, 10:09 PM
Post #14


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Dzięki,ale bluetooh'a sprawdziłam na samym początku-nic z tego 583.gif .Poczekam do przyszłego tygodnia,psiapsióła obiecała,że pogada z fachowcem-już nic nie kombinuję.Moje zdrowie psychiczne najważniejsze grinno.gif cry.gif 2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kasia30
post Mar 5 2011, 02:45 PM
Post #15


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 214
Dołączył: 20-January 11
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 9 912
Gadu-Gadu: 26560583



CYTAT(koszenila @ Feb 23 2011, 10:09 PM) *
Dzięki,ale bluetooh'a sprawdziłam na samym początku-nic z tego 583.gif .Poczekam do przyszłego tygodnia,psiapsióła obiecała,że pogada z fachowcem-już nic nie kombinuję.Moje zdrowie psychiczne najważniejsze grinno.gif cry.gif 2.gif

Kochana-ja widzę,że klikasz z Bielska(jesli nic się nie zmienilo)-ja tez jestem w bielsku.Może uzycze Ci mojego aparatu?Ja go rzadko uzywam:)To nie problem:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Mar 5 2011, 07:43 PM
Post #16


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Jutro ma do mnie wpaść psiapsióła z fachowcem,mówiła,że chyba coś z płytką jest nie tak.Poczekam ,zobaczymy.Ale zdjęcia (jeżeli się uda) będę wklejać dopiero pod koniec tygodnia.Niestety ,nie mam ani głowy ani nastroju do niczego.Mamy w rodzinie tragiczny wypadek samochodowy,więc sama rozumiesz.Kasiu30,jesteś z B-B to słyszałaś.Pochłonie mnie pomoc przy organizowaniu pogrzebu(bliska rodzina),więc na razie nie mam do tego głowy.A potem się zobaczy.Jeżeli nic z tego nie wyjdzie,to skontaktuję się z Tobą,dzięki za propozycję.Na razie to tylko łzy mi lecą,a do kompa zajrzałam,żeby się czymś zająć.Jeszcze raz dziękuję.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Piwonia
post Mar 5 2011, 08:21 PM
Post #17


Domownik
*****

Grupa: Użyszkodnicy
Postów: 5 506
Dołączył: 7-July 09
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 7 067



Koszenilo, współczuję bardzo. Trzymaj się. Będę się modlić za Twojego bliskiego. Myśmy kogoś prawie przed rokiem stracili.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kasia30
post Mar 5 2011, 08:36 PM
Post #18


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 214
Dołączył: 20-January 11
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 9 912
Gadu-Gadu: 26560583



CYTAT(koszenila @ Mar 5 2011, 07:43 PM) *
Jutro ma do mnie wpaść psiapsióła z fachowcem,mówiła,że chyba coś z płytką jest nie tak.Poczekam ,zobaczymy.Ale zdjęcia (jeżeli się uda) będę wklejać dopiero pod koniec tygodnia.Niestety ,nie mam ani głowy ani nastroju do niczego.Mamy w rodzinie tragiczny wypadek samochodowy,więc sama rozumiesz.Kasiu30,jesteś z B-B to słyszałaś.Pochłonie mnie pomoc przy organizowaniu pogrzebu(bliska rodzina),więc na razie nie mam do tego głowy.A potem się zobaczy.Jeżeli nic z tego nie wyjdzie,to skontaktuję się z Tobą,dzięki za propozycję.Na razie to tylko łzy mi lecą,a do kompa zajrzałam,żeby się czymś zająć.Jeszcze raz dziękuję.


Przepraszam,nie wiedziałam...bardzo mi przykro sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koszenila
post Mar 6 2011, 01:57 PM
Post #19


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 974
Dołączył: 20-May 09
Skąd: Bielsko-Biała
Użytkownik nr: 6 865



Moje Drogie-śmierć jest zawsze bez sensu,ale jeśli ginie 29-letni chłopak,przed którym całe życie- to pozostaje niepowetowana strata.A On mi był jak syn.Więc strasznie mi ciężko,już nie wiem co zrobić,żeby nie myśleć.Dla mnie,męża i naszych dzieci jest to wielki cios-już nie będę mówiła o Jego najbliższych,bo to tragedia nie do opisania.Dzięki za współczucie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31st March 2020 - 02:36 AM
 


MKPortal C1.2 rc1 ©2003-2008 mkportal.it
Strona wygenerowana w 0.01706 sekundy z 12 zapytaniami