Ostatni shout - nie widoczny
Nie jesteś upoważniony do przeglądania shoutów.
 
 
Reply to this topicStart new topic
> Błąd w wyświetlaniu na forum
middia
post Aug 20 2007, 07:56 PM
Post #1


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



Mam taki problem:
Stopka forum wyświetla się za wysoko. Przykrywa posty. Jak na fragmencie załączonego zrzutu ekranu.
Prawdopodobnie to dzieje się tylko w produktach mozillopochodnych. Mam Sea Monkey.
Może komuś jeszcze to się robi?
Załączone pliki
Załączony plik  kuferek_forum.jpg ( 21.42K ) Suma pobrań: 19
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nutka
post Aug 20 2007, 09:33 PM
Post #2


Stały Bywalec
***

Grupa: Użytkownicy
Postów: 386
Dołączył: 3-September 06
Użytkownik nr: 388



KLara, mnie nic się takiego nie robi, ale

..."nic nie jest tym, czym się wydaje..."

Kasia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ataboh
post Aug 22 2007, 08:30 AM
Post #3


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 204
Dołączył: 17-August 06
Skąd: Niechorz
Użytkownik nr: 365



Mam kłopot z odczytywaniem postów, wyświetla się pierwszy z tematu...a potem tylko teksty wypowiedzi jeden pod drugim huh.gif huh.gif unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Aug 22 2007, 10:13 AM
Post #4


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



CYTAT(ataboh @ Aug 22 2007, 09:30 AM)
Mam kłopot z odczytywaniem postów, wyświetla się pierwszy z tematu...a potem tylko teksty wypowiedzi jeden pod drugim huh.gif  huh.gif  unsure.gif
Może zmieniłaś sobie sposób wyświetlania. Na górze po prawej, w tej samej linijce co tytuł postu, są takie trzy opcje: Drzewo, Standardowy, Linearny. Kliknij 'Standardowy'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ataboh
post Aug 22 2007, 03:08 PM
Post #5


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 204
Dołączył: 17-August 06
Skąd: Niechorz
Użytkownik nr: 365



Dzięki, no i to było to 8.gif 8.gif 8.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kuferek
post Aug 26 2007, 01:19 AM
Post #6


Domownik
*****

Grupa: Administratorzy
Postów: 4 088
Dołączył: 24-March 06
Skąd: Łódź
Użytkownik nr: 2



Kurcze, nie miałam pojęcia, że coś takiego się dzieje i nie potrafię nic z tym zrobić niestety. sad.gif
Zapytam admina, czy coś da się z tym zrobić.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Sep 17 2007, 09:58 AM
Post #7


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



A ja mam pytanie:

Dlaczego czasem jak się wstawia obrazki z netu to potem zamiast obrazka jest napis:
USER POSTED IMAGE ? Albo jeszcze gorzej bo wyskuje kwadratowe okienko z chińszczyzną? Nie dałoby się czegoś z tym zrobić? To się nie robi z fotosikiem i chyba rzadko z multiply, natomiast ze 163 stale :inca:


Nie wiem jak inni, ale ja się strasznie wkurzam jak wstawiam linka i chciałbym też dać obrazek a tu takie coś się robi :inca: :inca: :inca: A ponieważ nie lubię takiej lipy a nie da się inaczej, to obrazki które chcę wstawić wrzucam najpierw na pulpit a potem wstawiam z dysku i krew mnie zalewa, bo potem muszę to wszystko kasować z tego pulpitu i aż odechciewa mi się cokolwiek wstawiać

cry.gif cry.gif cry.gif

Pytanie do inncyh użytkowników forum: Wy też tak macie? Czy to tylko u mnie takia lipa? sad.gif

Ten post został edytowany przez rablinka: Sep 17 2007, 10:00 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Sep 17 2007, 12:45 PM
Post #8


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



Po stronie serwera "163.com" jest zabezpieczenie przeciwko bezpośredniemu wstawianiu obrazków na innych serwerach. Po to żeby osoba odwiedzająca musiała wejść na stronę "163.com". Większa oglądalność reklam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Sep 17 2007, 02:27 PM
Post #9


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



Ale u mnie to nie zawsze tak jest. Ja raz widzę dany obrazek a raz nie... Więc trochę to dziwne...

Poza tym dotyczy także bbs.hi-joy i kilku innych ale chyba w mniejszym stopniu

Ten post został edytowany przez rablinka: Sep 17 2007, 02:37 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Sep 17 2007, 03:19 PM
Post #10


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



CYTAT(rablinka @ Sep 17 2007, 03:27 PM)
Ale u mnie to nie zawsze tak jest. Ja raz widzę dany obrazek a raz nie... Więc trochę to dziwne...

Poza tym dotyczy także bbs.hi-joy i kilku innych ale chyba w mniejszym stopniu
Przy 163.com jest zawsze. Co do innych nie wypowiem się. Nie używam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Sep 17 2007, 03:36 PM
Post #11


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



CYTAT(middia @ Sep 17 2007, 04:19 PM)
Przy 163.com jest zawsze.


Nieprawda! Popatrz po ostatnich linkach Cobesco. Zresztaą są nawet bardzo stare linki ze zdjęciami ze 163. Specjalnie sprawdzałam, tym bardziej że wczoraj się nawstawiałam linków i potem je wszystkie musiałam poprawiać wstawiając obrazki z dysku, bo mi wszystkie wczoraj się nie wyświetlały a Cobesco wstawiła dziś na przykład ptaki ze 163 i tam jest obrazek i jak to wytłumaczyć? blink.gif

Może po prostu 163 mnie nie lubi... kukulka.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Sep 17 2007, 04:11 PM
Post #12


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



CYTAT(rablinka @ Sep 17 2007, 04:36 PM)
[...] a Cobesco wstawiła dziś na przykład ptaki ze 163 i tam jest obrazek i jak to wytłumaczyć? [...]
A tak, że ten obrazek jest wrzucony na kuferek.
Zadałam sobie trochę trudu żeby mieć czyste sumienie. Sprawdziłam kilkadziesiąt obrazków dotyczących 163.com i wszystkie są wrzucone na Kuferek.
Mogę od siebie jeszcze dodać, że wrzucanie linka bezpośrednio ze 163.com w pierwszej chwili się dobrze wyświetla, ale się tym nie sugeruj.

Ten post został edytowany przez middia: Sep 17 2007, 04:22 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Sep 17 2007, 04:38 PM
Post #13


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



CYTAT(middia @ Sep 17 2007, 05:11 PM)
A tak, że ten obrazek jest wrzucony na kuferek.
Zadałam sobie trochę trudu żeby mieć czyste sumienie. Sprawdziłam kilkadziesiąt obrazków dotyczących 163.com i wszystkie są wrzucone na Kuferek.
Mogę od siebie jeszcze dodać, że wrzucanie linka bezpośrednio ze 163.com w pierwszej chwili się dobrze wyświetla, ale się tym nie sugeruj.
*


A jak to rozpoznajesz? I co zrobić w takim razie żeby dobrze się wyświetlało? Koniecznie trzeba zapisać na dysku a potem z dysku wrzucić na kuferek, czy można to jakoś inaczej?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Sep 17 2007, 05:14 PM
Post #14


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



CYTAT(rablinka @ Sep 17 2007, 05:38 PM)
A jak to rozpoznajesz? I co zrobić w takim razie żeby dobrze się wyświetlało? Koniecznie trzeba zapisać na dysku a potem z dysku wrzucić na kuferek, czy można to jakoś inaczej?
Ja wiem jak to działa. Pracowałam przy robieniu stron www. Zdjęcia bezpośrednio ze 163.com wyświetlają się tylko wtedy, gdy link to nich prowadzi ze strony 163.com.
Pierwsze wyświetlenie widać, tuż po wstawieniu linka na Kuferek, bo przeglądarka "pamięta", że przed chwilą byłaś na 163.com.
Trzeba wrzucać zdjęcia na Kuferek. Oczywiście można by te zdjęcia wrzucać na inny serwer, np fotosik, ale po co.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rabcia
post Sep 17 2007, 06:07 PM
Post #15


Domownik
*****

Grupa: Super Moderatorzy
Postów: 5 688
Dołączył: 10-October 06
Skąd: Pruszków
Użytkownik nr: 450
Gadu-Gadu: 9993546



CYTAT(middia @ Sep 17 2007, 06:14 PM)
Ja wiem jak to działa. Pracowałam przy robieniu stron www. Zdjęcia bezpośrednio ze 163.com wyświetlają się tylko wtedy, gdy link to nich prowadzi ze strony 163.com.
Pierwsze wyświetlenie widać, tuż po wstawieniu linka na Kuferek, bo przeglądarka "pamięta", że przed chwilą byłaś na 163.com.
Trzeba wrzucać zdjęcia na Kuferek. Oczywiście można by te zdjęcia wrzucać na inny serwer, np fotosik, ale po co.


Czyli muszę najpierw na dysk a potem do kuferka? sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
middia
post Sep 17 2007, 06:13 PM
Post #16


Swój człowiek
****

Grupa: Użytkownicy
Postów: 2 574
Dołączył: 10-May 06
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 175



CYTAT(rablinka @ Sep 17 2007, 07:07 PM)
Czyli muszę najpierw na dysk a potem do kuferka? sad.gif
Tak.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kuferek
post Sep 18 2007, 02:00 AM
Post #17


Domownik
*****

Grupa: Administratorzy
Postów: 4 088
Dołączył: 24-March 06
Skąd: Łódź
Użytkownik nr: 2



Middia ma rację, z tej strony 163.com nie da rady wstawić linkowanych zdjęć. sad.gif
Spotkałam się jeszcze z takimi stronami, że przez jakiś czas linki bezpośrednie do zdjęć działały, a później nie (chyba było to m. in. photofile.ru).
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

 

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 31st March 2020 - 02:41 AM
 


MKPortal C1.2 rc1 ©2003-2008 mkportal.it
Strona wygenerowana w 0.01441 sekundy z 12 zapytaniami